HEAVYLIGHT

-HEAVYLIGHT-

In 2011 maakte de Nederlandse muziekwereld kennis met het afwisselende repertoire van HeavyLight. Twee jaar later bracht de band de singles ‘Hey’ en ‘Any moment now’ uit, welke zijn terug te vinden op hun debuutalbum ‘Your Kingdom’. Bij radiozenders als 3FM en Radio 2 is HeavyLight veel gedraaid; de band is door 3FM zelfs uitgeroepen tot Serious Talent. Een live optreden bij het De Wereld Draait Door mag de band ook van zijn bucketlist afstrepen. In 2016 lanceerde HeavyLight hun nieuwste single: ‘Temper’.

Muziekrecensenten zijn razend enthousiast over het debuutalbum van de heren van HeavyLight. Zij spreken over ‘’stadionrock’’ en ‘’een on-Nederlandse sound’’. Ook over de afwisseling op het album zijn de recensenten lovend.

HeavyLight is duidelijk beïnvloed door bands als Muse, Pink Floyd, Kings of Leon en Coldplay. Op de website van Coldplay verschenen maar liefst twee videoclips van HeavyLight. Nog niet eerder tipte Coldplay twee keer dezelfde Nederlandse band; een enorme eer voor HeavyLight!

 

Een optreden van HeavyLight is emotioneel en energiek, maar ook ingetogen. De rockband weet als geen ander een podium eigen te maken; hoe groot of klein dit podium ook is.

 

HeavyLight boeken voor een optreden

Wilt u een live optreden van HeavyLight op uw feest of evenement?
Neem contact op met Artist Avenue of vraag een offerte aan.