GUS

-GUS-

GUS, artiest bij Artist Avenue: ‘It doesn’t pay to be a wallflower’.

Het redden van de rock ’n roll, funk en blues was zijn doel. Deze Amsterdamse muzikant, geboren met de naam Gijs Wisselink, is een rasechte rocker en maakt rock’n roll met een klassieke twist. Posters van The Rolling Stones, Jimi Hendrix en The Beatles hadden al van jongs af aan een prominente plek in zijn slaapkamer.

GUS (1991) is een verschijning daar waar hij gaat: een twee meter lange dude met lange blonde lokken. Het is niet zo gek dat rock ’n roll, funk en blues je op het lijf geschreven zijn wanneer je bent geboren in het ‘home of the blues’: Chicago. Hier kwam de naam GUS tot leven omdat Gijs toch wel erg lastig uit te spreken was. Op zijn achtste verhuisde Gijs samen met zijn familie naar Nederland en kwam de soul- en rockster in hem naar boven. Geen instrument liet hij onbespeeld na het krijgen van zijn eerste gitaar. Hij bouwde zijn eigen thuisstudio en leidt sindsdien een leven waarin alles draait om muziek.

Spelen met namen als Jett Rebel, Valerius, Supercity en My Baby zijn al lang van Gus’ zijn bucketlist afgestreept en de fijne deuntjes van de documentaires van Vice staan reeds op zijn naam. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, schrijft hij ook de muziek voor reclames van Massive Music. Jarenlang werkte hij achter de schermen, maar het is tijd voor GUS om zijn vleugels uit te slaan en te laten zien wie de jongen achter de blonde lokken nou daadwerkelijk is.

GUS wordt begeleid door Rick van Wort, ‘the fear from Dordt’ (Jett Rebel, Re:Freshed Orchestra, Shirma Rouse – drums, vocals), Ralf ‘Ralfus’ Pauw (Van Velzen, Luwton) (bass, vocals), Jesse ‘Jesse James’ Koch (The Silverfaces) (keys, guitar, vocals).

Op Valentijnsdag van dit jaar heeft deze rockster een rock ’n roll feest georganiseerd in Bitterzoet. Logisch dus dat zijn debuut-EP vol staat met opgewekte rock- en popliedjes. De sound van Hot Pink California klinkt net zo onbezorgd, zonnig en catchy als de titel doet vermoeden. Of met de komst van GUS de rock ’n roll gered is, is lastig te zeggen, maar één ding is zeker: de muziekwereld heeft er weer een nieuw Nederlands talent bij!

Artist Avenue ondersteunt GUS ook bij de ontwikkeling van zijn muzikale carrière. Wilt u GUS boeken voor uw evenement of feest? Neem dan contact op met Artist Avenue of vraag een offerte aan.

GUS boeken voor een optreden

Wilt u GUS live zien optreden? Boek GUS dan voor uw evenement of feest. Neem contact op met Artist Avenue of vraag een offerte aan.

Gus boeken exclusief bij Artist Avenue